טיפול בדיכאון

אם אובחנת כחולה בדיכאון קליני (MDD) והתרופות לא הועילו או שהתקשית לסבול את תופעות הלוואי כמו עייפות, השמנה או חוסר תפקוד מיני, את/ה לא לבד. כ- 50% מהלוקים בדיכאון לא נרפאים על ידי תרופות.

הטיפולים שאנו מציעים במרכז לשיפור תפקודי המוח מסייעים בהפחתת סימפטומים של הדיכאון ומאפשרים חזרה לפעילות ולתפקוד יומיומי וכל זאת ללא תרופות וללא תופעות לוואי.

טיפול בדיכאון

על דיכאון

דיכאון היא הפרעה נפשית מתמשכת המתאפיינת בתחושות עצבות, דכדוך, ייאוש, חוסר אונים, ריקנות או פסימיות על פני תקופה מתמשכת. ניכר אובדן ממשי של הנאה ונחת מכל עשייה קודמת, עד כדי פגיעה בתפקוד היומיומי. 

כ-10% מהאנשים באוכלוסייה סובלים מדיכאון במהלך חייהם.

בבדיקת ה- qEEG שאנו עורכים, ניתן לזהות תבניות מוחיות הקשורות לדיכאון. חלק מהתבניות מבטאות את העובדה שהאדם נמצא בדיכאון, בעוד שתבניות אחרות מלמדות שלאדם יש נטייה לדיכאון (אם כי לאו דווקא נמצא בדיכאון בזמן הבדיקה). מעניין לציין שחלק מהתבניות אף מנבאות האם החולים יגיבו לטיפול תרופתי נוגד דיכאון מסוג אחד או מסוג אחר.

אנו מציעים טיפול בדיכאון על כל סוגיו כולל דיכאון במסגרת מחלה ביפולארית.

טיפול בדיכאון באמצעות נוירופידבק

טיפול בדיכאון

נוירופידבק (NeuroFeedback) היא שיטת טיפול מודרנית המאפשרת למטופל ללמד את מוחו כיצד לפעול באופן אופטימלי. באמצעות נוירופידבק ניתן לטפל בהצלחה רבה באנשים הסובלים מדיכאון מתמשך. זאת ללא שימוש בתרופות או בטיפול פסיכולוגי. הסדרת פעילות גלי המוח הנלמדת במהלך הטיפול מביאה להקלה משמעותית בסימפטומים מסבי סבל הנובעים מההפרעה כגון: חוסר חשק, עייפות, הפרעות באכילה ובשינה ועוד ובכך להחזיר את המטופל לתפקוד בריא ולאפשר אורח חיים פעיל ותקין.

  • מוכח מחקרית
  • ההשפעה נשמרת לטווח הארוך
  • הטיפול יעיל במגוון רחב של גילאים
  • 87% מהמטופלים מדווחים על הקלה בסימפטומים
  •  הטיפול נעשה בפיקוח אנשי מקצוע ומטפלים מוסמכים
  • טיפול לא פולשני ולא תרופתי

  • הטיפול עובד! צוות מקצועי מלווה ומכיר את המטופלים, והבנות במשרד, משדרות מקצועיות ואדיבות.

    ב. (מטופל לשעבר)



לעוד המלצות ומכתבים ממטופלים...

  • אנשי מקצוע מדהימים, עוזרים לך בדיוק לבעיות שאתה רוצה לטפל, זמינים וקשובים בכל זמן הטיפולים

    א. (מטופל לשעבר)


  • הצוות מקצועי ואדיב. מעולם לא נתקלתי ברמה כזאת של אכפתיות, הסבר מדוייק על הטיפול וכן רמת התעניינות בתגובות שלאחר הטיפול. יישר כח!

    י. (מטופל לשעבר)


  • היחס והשרות שקיבלתי, היה מצוין, צוות חם אמפטי וקשוב, לי היה תמיד נוח לשוחח ולהתייעץ, והם עזרו לי למטרה שבאתי

    ב. (מטופל לשעבר)


  • לכבוד צוות המרכז לשיפור תפקודי המוח המופלא!
    באתי על מנת לטפל בדיכאון עמיד. כבר שנים שאני סובל מהמחלה, ניסיתי המון אמצעים שונים (טיפול פסיכותרפיה, כדורים פסיכיאטריים, דיקור סיני, הומאופתיה) שהועילו בצורה חלקית.
    מן הרגע הראשון, בשיחת הייעוץ אתכם, הרגשתי שיש לי עם מי לדבר, הרגשתי שעומד מולי צוות מקצוען ומקצועי שנותנים תשובות חדות וברורות. הרגשתי שיש סיכוי לקבל מענה לבעיה שאני סובל ממנה.
    וכעת, משסיימתי את הטיפול – אני יכול להעיד שמצבי השתפר בצורה משמעותית – ואני מרוצה מהתוצאות.
    אז אני רוצה להודות לצוות המסור, שטיפלו בי בצורה הטובה ביותר שאפשר, עם הרבה אמפתיה, סבלנות ויחס אדיב וחם.
    ולבסוף תודה למטפלת שלי, על ההקשבה מעבר לטיפול הרגיל.
    יש על מי לסמוך.
    באהבה, תודה והערכה, מ.

    מ. (מטופל לשעבר)


תיאור מקרה של טיפול בדיכאון

  • ס. הגיעה לטיפול בהיותה בת 52. בעברה מעולם לא סבלה מדיכאון. כארבע שנים קודם לכן, החלה לחוש דיכאון על רקע יחסים עכורים במקום עבודתה. היא טופלה במהלך השנים בתרופות רבות נגד דיכאון אך לא הגיבה לטיפול, למרות שקיבלה את כל התרופות המודרניות שרשומות בארץ כמו גם שילובים שונים של תרופות ישנות וחדשות. ניסיונות להוסיף תרופות שאינן נוגדות דיכאון, כמו ליתיום, במטרה לחזק את ההשפעה של התרופות נוגדות הדיכאון, אף הוא לא הביא לתוצאות טובות. כאשר הופיעו מחשבות אובדניות היא אושפזה לזמן קצר אך לא נמצאה תרופה לבעייתה.

    במצב זה הגיעה לטיפול בנוירוקליניק. היא עברה בדיקת QEEG שהדגימה אחת מהתבניות השכיחות בפעילות גלי המוח, קרי איטיות באונה פרונטאלית שמאלית. לאחר 4 טיפולי נוירופידבק היא חשה הקלה גדולה במצבה. לאחר 12 טיפולי נוירופידבק, משהרגישה שחזרה לעצמה, הופסק הטיפול. בפגישת מעקב שנה לאחר תום הטיפול עדיין היה מצבה יציב והיא לא דיווחה על בעיות במצב הרוח.


תקציר מאמרים בנושא דיכאון

  • שם מאמר : מחקר מבוקר על האופן שבו אימון נוירופידבק של גלי אלפא משפר תפקוד קוגנטיבי בקרב מטופלים עם הפרעת דכאון מג'ורי
    מקום פרסום : frontiers in behavioral neuroscience, 2.9.2014, article 296

    פגיעה קוגנטיבית כגון פגיעה בזיכרון, בקשב ובעיבוד מידע רגשי, מהווה סימפטום מרכזי של דיכאון. כיום, הטיפול הסטנדרטי בדכאון הוא תרופות אנטי-דיכאוניות. עם זאת, 33% מהמטופלים בתרופות לא מצליחים להשיג שיפור בסימפטומים של הדיכאון. בנוסף, לתרופות ישנן תופעות לוואי הכוללות: ירידה בתפקוד המיני, בעיות עיכול ועלייה במשקל.
    המטרה של המחקר הנוכחי היא לבדוק האם אימון נוירופידבק יכול לשפר את הזיכרון בקרב מטופלים עם הפרעת דיכאון מג’ורי. 40 מטופלים עברו 8 מפגשי אימון של נוירופידבק והושוו לקבוצת ביקורת שלא עברה אימון. מחקרים קודמים הראו שגלי האלפא אצל מטופלים עם דכאון חלשים יותר מאשר בשאר האוכלוסיה. מטרת האימון הייתה להעלות את גלי האלפא באיזורים אחוריים של המוח, כיוון שגלים אלה נמצאו קשורים לתפקוד קוגנטיבי ולזיכרון. במחקר נתנו לנבדקים לבצע מבחן זיכרון לפני ואחרי אימון הנוירופידבק.
    התוצאות- הקבוצה שעברה אימון נוירופידבק הראתה שיפור בתפקוד ובמהירות העיבוד במבחן הזיכרון, בהשוואה לקבוצת הביקורת ובהשוואה למדידות שנערכו לפני האימון. כמו כן, לאחר האימון, נמדדה אצלם פעילות גלי אלפא מוגברת. התוצאות הללו מחזקות את הטענה שהפרוטוקול יעיל בשיפור תפקוד הזיכרון בקרב מטופלים עם דכאון מג’ורי. זהו המחקר הראשון שבדק את ההשפעה הקוגנטיבית של אימון זיכרון בקרב מטופלים עם הפרעת דכאון מג’ורית.


  • שם מאמר : השפעת טיפול בנוירופידבק על תמונת הדמיה תלת מימדית של המוח אצל חולים עם הפרעת דיכאון
    מקום פרסום : Psychiatry Research: Neuroimaging 174 (2009) 231–239

    במחקר זה נבדקו 27 מטופלים שסבלו מדיכאון, כולם ללא טיפול תרופתי. כל אחד מהם עבר בדיקת QEEG שהדגימה את אי הסדירות החשמלית של מוחו. על סמך בדיקה זו קיבל כל אחד 20 טיפולי נוירופידבק. הדמיה תלת מימדית של הפעילות החשמלית המוחית בוצעה לפני ואחרי הטיפול. תוצאות המחקר הראו כי 20 מטופלים למדו לתקן את פעילות גלי המוח שלהם, ואילו 7 לא למדו לתקנה. כל ה 20 שלמדו השתפרו מבחינת המצב הדיכאוני, בעוד שכל ה 7 שלא למדו, לא השתפרו.

    מחקר חשוב זה הוא הראשון שהדגים את יעילות טכנולוגיית נוירופידבק לטיפול בחולים דיכאוניים בהתאמה מדויקת לתבנית הפעילות של גלי המוח שלהם וזאת בניגוד למחקרים קודמים, שהדגימו את יעילותם של פרוטוקולים אחידים של טיפול באמצעות נוירופידבק במצבי דיכאון. הממצא לפיו כל הנבדקים שתיקנו את תבנית הפעילות של מוחם השתפרו מבחינת המצב הדיכאוני חשוב ומעודד. גם אחוזי ההחלמה במחקר זה היו גבוהים בהשוואה לאחוזי ההחלמה בעקבות טיפול תרופתי.