טיפול בהפרעות שינה (אינסומניה)
יש לך קושי בהירדמות, שינה לא עמוקה, התעוררות תכופה באמצע הלילה או קושי להתעורר בבוקר?
אולי לפני שאת/ה מתחיל/ה לקחת כדורי שינה כדאי לך לנסות את הטיפול בנוירופידבק
על הפרעות שינה (אינסומניה)
סוגים שונים של הפרעות שינה מתאפיינים בקושי להירדם, בהתעוררות במהלך הלילה וקושי להמשיך בשינה, בתחושת עייפות ונמנום במהלך היום המלווה בעצבנות ורוגז. הפרעות שינה קשות פוגעות בתפקוד היומיומי ומחלישות את מערכת החיסון של הגוף.
טיפול בהפרעות שינה באמצעות נוירופידבק
ניתן לשפר את דפוסי השינה עד לחזרה לדפוסי שינה בריאים באמצעות טיפול נוירופידבק. נוירופידבק (NeuroFeedback) היא שיטת טיפול מודרנית המאפשרת למטופל ללמד את מוחו כיצד לפעול באופן אופטימלי. באמצעות נוירופידבק ניתן לטפל בהצלחה רבה באנשים הסובלים מהפרעות שינה שונות. כבר לאחר מספר טיפולים וללא טיפול תרופתי כלשהו, ניכר שיפור בדפוסי השינה של מטופלים, שסבלו שנים רבות מהפרעות שינה קשות, ולשפר משמעותית את התפקוד היומיומי.
- מוכח מחקרית
- ההשפעה נשמרת לטווח הארוך
- הטיפול יעיל במגוון רחב של גילאים
- 87% מהמטופלים מדווחים על הקלה בסימפטומים
- הטיפול נעשה בפיקוח אנשי מקצוע ומטפלים מוסמכים
- טיפול לא פולשני ולא תרופתי
הטיפול עובד! צוות מקצועי מלווה ומכיר את המטופלים, והבנות במשרד, משדרות מקצועיות ואדיבות.
ב. (מטופל לשעבר)
לעוד המלצות ומכתבים ממטופלים...
אנשי מקצוע מדהימים, עוזרים לך בדיוק לבעיות שאתה רוצה לטפל, זמינים וקשובים בכל זמן הטיפולים
א. (מטופל לשעבר)הצוות מקצועי ואדיב. מעולם לא נתקלתי ברמה כזאת של אכפתיות, הסבר מדוייק על הטיפול וכן רמת התעניינות בתגובות שלאחר הטיפול. יישר כח!
י. (מטופל לשעבר)היחס והשרות שקיבלתי, היה מצוין, צוות חם אמפטי וקשוב, לי היה תמיד נוח לשוחח ולהתייעץ, והם עזרו לי למטרה שבאתי
ב. (מטופל לשעבר)
תיאור מקרה של טיפול בהפרעות שינה
מ., אישה בת 60, פנתה לטיפול בשל הפרעת שינה, שהופיעה אצלה בגיל 50, ביחד עם ההפרעות במחזור החודשי. לדבריה היא הולכת לישון בכל לילה ב 03:00 או 04:00 וכאשר היא מנסה לשכב לישון בשעה מוקדמת יותר, היא שוכבת במיטה בעיניים פקוחות. במהלך השנים ביקרה מ. במעבדת שינה שם אובחנה כסובלת מהפרעת שינה, קיבלה תרופות טבעיות ותרופות שינה, ניסתה תרופות הרגעה ותרופות נוגדות דיכאון אך כל אלה לא פתרו את הבעיה. כאשר הגיעה לטיפול היא נטלה בכל יום תרופה לשינה, תרופת הרגעה ותרופה נוגדת דיכאון בעלת מרכיב מרדים.
עם הגיעה בוצעה בדיקת QEEG. התגלה חוסר בגלים מסוג מסוים ובהתאם אומץ אחד הפרוטוקולים המופיע בספרות המדעית. הפרוטוקול שאומץ אינו הפרוטוקול השכיח אלא זה שהתאים לתבנית גלי המוח של מ. החל מהפגישה הראשונה, מ. הפסיקה לקחת בהדרגה את כל תרופות השינה. לאחר 5 שבועות ו 10 טיפולים היא נותרה ללא תרופות שינה כלל. שנתה השתפרה ללא הכר והיא החלה ללכת לישון בשעה 23:00 בכל לילה.
בתמונות רואים את תמונת ה QEEG, כאשר התמונה מימין היא לפני הטיפול, והתמונה משמאל היא לאחר סדרה של מפגשי טיפול.
תקציר מאמרים בנושא הפרעות שינה
- שם מאמר : נוירופידבק לאינסומניהמקום פרסום : Appl Psychophysiol Biofeedback. 2011 Dec;36(4):251-64
הפרעות שינה הן מגפה בארצות הברית. נוירופידבק היא טכנולוגיה טיפולית שהוכחה כיעילה בהפרעות שינה, אך עד כה ללא שימוש נפוץ.
מטרת המחקר הייתה להשוות 2 פרוטוקולי טיפול בנוירופידבק בחולים עם הפרעת שינה ולבדוק את ההשפעה של הטיפול על התיפקוד היומי בעקבות זאת.
12 מטופלים עם הפרעת שינה (אינסומניה) ללא מחלות אחרות חולקו אקראית ל 2 קבוצות. 8 סיימו את המחקר. כל מטופל קיבל 15 מפגשי טיפול בני 20 דקות כל אחד.
בתום המחקר כל המטופלים שסיימו את המחקר הוגדרו כבעלי שינה תקינה. השוואה של בדיקת ה EEG בין המצב טרם למחקר והמצב בתום המחקר הראה שיפור ברור באיכות ה EEG. טרם למחקר ה EEG הדגים סימנים ברורים למצב של חוסר שינה ועייפות בעוד שתמונה זו נעלמה בתום המחקר. שאלוני שינה ושאלונים להערכת איכות חיים אף הם הדגימו יפה את השיפור שחל במצבם של המטופלים. המחקר לא הצליח להראות הבדלים בין שני סוגי הפרוטוקולים.